Pastele cu carne se numara printre cele mai versatile si simple retete inspirate de bucataria italiana.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g paste
la alegere 250 g carne porc (alt tip de carne)
3-4 catei usturoi
1 ceapa
2 linguri sos tomate
1 lingura ulei
sare
piper
verdeata
Mod de preparare
Pune pastele la fiert in apa cu sare, potrivit indicatiilor de pe ambalaj.
Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi pune-le la calit in ulei incins. Adauga si carnea taiata bucatele mici, apoi acopera totul cu o ceasca de apa si lasa ingredientele sa fiarba la foc mic.
Dupa ce carnea a fiert, adauga sare si piper, apoi pune si sosul de tomate. Scurge pastele de apa si amesteca-le cu sosul din carne. Lasa totul la foc mic, inca 5 minute.
Serveste pastele cu carne cu verdeata proaspata tocata deasupra.
Tipul bucatariei
Italiana