Paste cu ciuperci

/ / Modificat: 2012-04-09
Paste cu ciuperci

O cina formata din paste cu ciuperci poate fi un prilej minunat de rasfat culinar in familie, chiar si in timpul saptamanii, cand timpul alocat gatitului este limitat.

Foto: seriouseats.com

Timp de preparare

40 de minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

200 g ciuperci

400 g paste fainoase

100 g branza telemea rasa

5 linguri ulei

1 ardei gras

1 catel usturoi

sare, piper

Mod de preparare

Pune pastele la fiert in apa cu un praf de sare.

Intre timp, spala si taie ciupercile si ardeiul. Incinge uleiul in tigaie si adauga ardeiul tocat in felii subtiri, catelul de usturoi si ciupercile.

Dupa 5-10 minute de fiert la foc mic, adauga un praf de piper.

Toarna pastele scurse bine peste amestecul aromat, apoi branza telemea rasa.

Mod de servire

Pastele cu ciuperci se servesc cu parmezan si cu sos de rosii. Optional, le poti condimenta cu oregano si busuioc.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 357,6 kcal

Carbohidrati: 73 g

Grasimi: 1,2 g

Proteine: 12,2 g

Taguri Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre