O cina formata din paste cu ciuperci poate fi un prilej minunat de rasfat culinar in familie, chiar si in timpul saptamanii, cand timpul alocat gatitului este limitat.
Foto: seriouseats.com
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
200 g ciuperci
400 g paste fainoase
100 g branza telemea rasa
5 linguri ulei
1 ardei gras
1 catel usturoi
sare, piper
Mod de preparare
Pune pastele la fiert in apa cu un praf de sare.
Intre timp, spala si taie ciupercile si ardeiul. Incinge uleiul in tigaie si adauga ardeiul tocat in felii subtiri, catelul de usturoi si ciupercile.
Dupa 5-10 minute de fiert la foc mic, adauga un praf de piper.
Toarna pastele scurse bine peste amestecul aromat, apoi branza telemea rasa.
Mod de servire
Pastele cu ciuperci se servesc cu parmezan si cu sos de rosii. Optional, le poti condimenta cu oregano si busuioc.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 357,6 kcal
Carbohidrati: 73 g
Grasimi: 1,2 g
Proteine: 12,2 g