Chiar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a pregati masa pentru cei dragi, nu inseamna ca nu le poti oferi o mancare delicioasa.
Foto: recipemaverick.yolasite.com
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
300 g paste
250 g creveti decorticati
1-2 linguri ulei de masline
2 linguri unt
1 ceapa tocata verde
2 catei usturoi
200 g rosii decojite
100 ml vin alb
1/2 lamaie
patrunjel
oregano
busuioc
Mod de preparare
Pune pastele la fiert in apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe pachet.
Intre timp, pune uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare, adauga usturoiul si lasa-l se se rumeneasca usor. Scoate usturoiul si pune la prajit crevetii decorticati.
Lasa crevetii sa se rumeneasca usor, cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-i si lasa-i la scurs pe servete de hartie.
In uleiul incins adaugi untul, apoi pui la calit ceapa tocata si rosiile taiate cubulete. Stinge sosul cu vin alb, apoi adauga sare, piper, zeama de lamaie si verdeata tocata. Adauga pastele peste acest sos si trage-le in tigaie 2-3 minute.
Serveste pastele cu creveti deasupra.
Tipul bucatariei
Italiana