Pastele cu creveti si busuioc reprezinta o reteta la indemana oricui si o idee grozava pentru o cina usoara si sanatoasa, in familie! Descopera un mod de preparare simplu, din cateva ingrediente delicioase si sanatoase!
Timp de preparare
35 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
200 g paste
150 g baby spanac
400 g creveti curatati
2 linguri de zeama de lamaie
2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
cateva frunze de busuioc proaspat
sare
Mod de preparare
Pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand clocoteste, adauga pastele si lasa-le cam 8-10 minute pe foc sau cat scrie pe ambalaj. Important este sa le iei de pe foc si sa le strecori cand sunt al dente.
Cat pastele se scurg de apa, pune o tigaie la incins, adauga 2 linguri de ulei de masline si caleste crevetii 1-2 minute, apoi adauga baby spanac si sare. Mai lasa 1 minut pe foc si toarna apoi totul intr-un bol mare.
Pune in bol si pastele din strecuratoare, iar peste toate aceste ingrediente adauga zeama de lamaie, putin ulei de masline si busuiocul proaspat tocat. Amesteca totul bine si serveste pastele calde.