Paste cu legume stir-fry

/ / Modificat: 2025-03-05
Paste cu legume stir-fry

Paste cu legume stir fry este un preparat simplu, gustos si sanatos, de post, gatit usor si rapid.Reteta de paste de post cu legume gatite rapid va deveni preferata voastra pentru gust si culoare. Puteti folosi si alte ingrediente, in functie de gust si ce aveti in casa. Puteti adauga chiar si baby spanac, sparanghel, ceapa, mazare sau fasole verde congelate. Daca nu va place broccoli crocant il puteti fierbe in prealabil 3 minute.

Ingrediente (4 portii):

  • 320 g paste fara oua

  • 3 l apa rece + 3 lingurite sare

  • 50 ml ulei

  • 1 morcov mediu (taiat bastonase)

  • 2 catei usturoi (tocati)

  • 1/2 ardei gras rosu (feliat subtire)

  • 1/2 ardei gras galben (feliat subtire)

  • 250 g ciuperci champignon (taiate felii)

  • 1 buchet mic broccoli (~200 g) (desfacut in buchetele)

  • 1 dovlecel mic (taiat fasii sau cuburi)

  • 1 lingurita sare

  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 20 ml sos de soia

  • 2 bucati ceapa verde (taiata rondele)

Pentru decor:

  • Busuioc verde

  • Boia afumata


Mod de preparare:

  1. Fierberea pastelor

    • Intr-o oala mare, puneti la fiert 3 litri de apa cu 3 lingurite de sare.

    • Cand apa clocoteste, adaugati pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.

    • Scurgeti pastele si pastrati putina apa de la fierbere (aprox. 50 ml).

  2. Prepararea legumelor

    • Incingeti uleiul intr-o tigaie mare sau wok.

    • Adaugati morcovul si sotati 2 minute la foc mediu.

    • Adaugati usturoiul si amestecati rapid, apoi puneti ardeii. Gatiti inca 2 minute.

    • Adaugati ciupercile si sotati-le pana se inmoaie putin.

    • Puneti buchetelele de broccoli si dovlecelul, amestecand usor.

  3. Condimentare & combinare

    • Asezonati cu sare, piper, oregano si turnati sosul de soia.

    • Adaugati pastele fierte si putina apa pastrata de la fierbere. Amestecati bine timp de 2 minute.

    • La final, adaugati ceapa verde si luati de pe foc.

  4. Servire

    • Presarati busuioc verde tocat si putina boia afumata.

    • Serviti imediat. Pofta buna!


Sursa: www.divainbucatarie.ro

Sursa foto: freepik

 

Taguri Paste Legume

Articole recomandate

Citeste si despre