Paste cu scoici

/ / Modificat: 2012-08-20
Paste cu scoici

Pastele cu scoici reprezinta una din retetele simple, dar extrem de gustoase din bucataria internationala.

Foto: lilveggiepatch.files.wordpress.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

400 g paste, la alegere

300 g carne de scoici

1 ceapa mare

1 ardei gras rosu

1/2 brocolli

1 morcov

200 ml vin alb

1 foaie de dafin

1 lingurita piper boabe

sare

piper

parmezan

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, in apa clocotita cu sare, potrivit instructiunilor de pe pachet. Intre timp, spala bine scoicile in apa rece si pune-le la fiert in apa cu 1 lingurita sare.

Curata, spala si taie in cubulete morcovul, ardeiul gras, broccolli si ceapa. Pune intr-o tigaie mare uleiul, legumele si un polonic din apa in care fierb scoicile si inabuseste totul la foc mic 5-6 minute.

Pune apoi in tigaie scoicile fierte, adauga vinul, foaia de dafin, piperul boabe, si potriveste de sare si piper.

Lasa scoicile sa fiarba acoperit, la foc mic, inca 20 de minute. Scurge pastele de apa si adauga-le peste scoicile fierte. Serveste pastele fierbinti, cu parmezan ras deasupra.  

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Paste Scoici

Articole recomandate

Citeste si despre