Pastele cu scoici reprezinta una din retetele simple, dar extrem de gustoase din bucataria internationala.
Foto: lilveggiepatch.files.wordpress.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 g paste, la alegere
300 g carne de scoici
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
1/2 brocolli
1 morcov
200 ml vin alb
1 foaie de dafin
1 lingurita piper boabe
sare
piper
parmezan
Mod de preparare
Pune pastele la fiert, in apa clocotita cu sare, potrivit instructiunilor de pe pachet. Intre timp, spala bine scoicile in apa rece si pune-le la fiert in apa cu 1 lingurita sare.
Curata, spala si taie in cubulete morcovul, ardeiul gras, broccolli si ceapa. Pune intr-o tigaie mare uleiul, legumele si un polonic din apa in care fierb scoicile si inabuseste totul la foc mic 5-6 minute.
Pune apoi in tigaie scoicile fierte, adauga vinul, foaia de dafin, piperul boabe, si potriveste de sare si piper.
Lasa scoicile sa fiarba acoperit, la foc mic, inca 20 de minute. Scurge pastele de apa si adauga-le peste scoicile fierte. Serveste pastele fierbinti, cu parmezan ras deasupra.
Tipul bucatariei
Italiana