Pastele de casa sunt mai usor de preparat decat crezi, daca utilizezi reteta potrivita. Pentru a te asigura ca oferi copilului tau cea mai sanatoasa si naturala hrana, exerseaza-ti talentul de maestru al pastelor gatite in propria bucatarie.
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: medie
Ingrediente
225 grame de faina alba
25 ml ulei de masline
2 oua mari
2 galbenusuri
1 jumatate de lingurita sare
1 sfert de lingurita nucsoara
Mod de preparare
Amesteca bine faina cu sarea intr-un vas incapator (pentru rezultate optime, cerne faina in prealabil). Intr-un bol separat, bate ouale si mixeaza-le cu nucsoara si uleiul de masline. Toarna, putin cate putin, amestecul lichid peste faina. Framanta aluatul bine, apoi imparte-l in doua, impacheteaza-l in folie alimentara si lasa-l sa stea la frigider circa o ora.
Scoate aluatul de la rece si intinde-l cu un sucitor, in foi cat mai subtiri. Taie formele de paste cum doresti sau foloseste o masina speciala pentru paste. Le poti pastra la congelator mai multe saptamani!