Paste de primavara

/ / Modificat: 2015-01-13
Paste de primavara

Vrei sa profiti la maxim de timpul liber si zilele frumoase de primavara? Atunci pregateste aceasta reteta de paste, care nu te va tine in bucatarie mai mult de o jumatate de ora.

Foto: gofolic.wordpress.com

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 punga paste preferate (400 g)

sare

2 linguri ulei de masline

2-3 buchetele brocoli

1 ardei gras

150 g mazare congelata sau proaspata

1 legatura chives (cepsoare) sau patrunjel

piper (proaspat)

100 g parmezan

Mod de preparare

Fierbe mai intai pastele, in apa clocotita cu sare, potrivit timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare (tip wok) pune 1 lingura de ulei de masline, apoi, cand acesta este incins, adauga buchetele de brocoli si lasa-le la calit, cam 5 minute.

Adauga apoi ardeiul gras, taiat fasii, caleste-le impreuna 3-4 minute si, la final, pune mazarea si chivesul taiata marunt (sau patrunjelul) si mai lasa pe aragaz, la foc mic, 4 minute.

Intr-un bol incapator, pune pastele fierte si scurse de apa, legumele calite si potriveste de gust cu sare, piper proaspat macinat si o lingura de ulei de masline.

Presara parmezan ras si serveste pastele calde.

Trucuri

Pentru a obtine paste al dente, reduceti timpul de fierbere cu 2 minute fata de cat este specificat pe ambalaj.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 591

Taguri Paste Parmezan Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre