Pastele milaneze sunt apreciate de iubitorii de carne, datorita sosului consistent cu bacon afumat, atat de aromat si gustos.
Foto: mommalatteskitchen.wordpress.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
400 g paste, la alegere
1 lingura ulei de masline
2 linguri pasta de rosii
1 ceapa
300 g bacon afumat
200 g ciuperci
1 crenguta oregano
sare
piper
150 g parmezan ras
Mod de preparare
Fierbe pastele in apa clocotita cu sare, potrivit timpului indicat pe ambalaj.
Intre timp, caleste ceapa in ulei incins, adauga apoi baconul taiat fasii, ciupercile taiate rondele si pasta de rosii.
Condimenteaza sosul cu sare, piper si o crenguta de oregano proaspat. Lasa amestecul acoperit, la foc mic, circa 10 minute, pana se inmoaie ciupercile.
Adauga putina apa, daca este nevoie.
Adauga pastele fierti si scurse de apa peste acest sos.
Serveste pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra.
Trucuri
Ingredientele din reteta sunt pentru 4 persoane. Poti micsora cantitatea, in functie de cate persoane sunt la masa.
Tipul bucatariei
Italiana