Pastele sau spaghetele Puttanesca reprezinta o reteta specific italieneasca care imbina o multime de arome si combinatii de ingrediente delicioase, oferindu-ti posibilitatea de a diversifica retetele de paste servite la mesele familiei tale!
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g spaghete (sau alte paste)
2 linguri ulei de masline extravirgin
4-5 fileuri de ansoa la conserva (sarate)
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 conserva de rosii in bulion maruntite
2-3 linguri bulion
3 linguri de masline rondele, taiate (sau 2 pumni de masline intregi, fara samburi)
2 linguri capere conservate
1 varf de cutit de pudra de chili
2-3 linguri de busuioc proaspat tocat
sare
piper
Mod de preparare
Pune pastele la fiert, in apa clocotinda cu sare, si lasa-le pe foc conform instructiunilor de pe ambalaj sau pana devin al dente. Pune uleiul de masline intr-o tigaie, caleste ceapa tocata si usturoiul, adauga ansoa si chili, amestecand pana cand ceapa devine transparenta.
Adauga rosiile din conserva, bulionul, maslinele, caperele si lasa-le sa fiarba cam 10 minute. Cu 1-2 minute inainte de a stinge focul, presara busuiocul, sarea si piperul. Pune pastele scurse peste sos si amesteca-le bine. Le poti servi cu putin busuioc uscat proaspat pe deasupra.