Paste siciliene cu sardine si broccoli

/ / Modificat: 2014-01-27
Paste siciliene cu sardine si broccoli

Pastele siciliene cu sardine si broccoli sunt perfecte pentru o cina alaturi de prieteni. Acest preparat are o aroma speciala si rafinata, ce ii va multumi, cu siguranta, chiar si pe cei mai pretentiosi invitati.

Timp de preparare

45 min

Dificultate

mediu  

Ingrediente

450 g spaghete

400 g broccoli

4 linguri de ulei de masline

2 cepe mici

3 catei de usturoi

50 g sardine sarate

20 g stafide

1 lamaie

praf de chili

Mod de preparare

Amesteca intr-un cratita mare o cana cu apa si o lingura de ulei. Cand incep sa fiarba, adauga pastele si lasa-le sa fiarba 8 minute. Cand sunt aproape fierte, adauga peste ele si broccoli. Separat, intr-o alta cratita, incinge restul de ulei si caleste ceapa si usturoiul pentru doua minute.

Adauga sardinele si mai lasa compozitia pe foc inca doua minute. Amesteca pastele cu amestecul de sardine si broccoli, stropeste-le cu zeama de lamaie si presara peste ele si stafidele. Serveste pastele siciliene cu sardine si broccoli calde, decorate cu coaja de lamaie si condimentate cu praf de chili dupa gust.

Taguri Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre