Pestele la cuptor se pregateste destul de simplu, iar daca ii imbogatesti gustul cu un sos de ciuperci, toata familia se va aduna in jurul mesei.
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pastrav (1,3 kg-1,5 kg)
1/2 kg ciuperci
2 linguri unt
1 ceasca smantana lichida
100 g cascaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Curata bine pestele, apoi taie-l bucati potrivite, eliminand capul si coada.
Spala ciupercile si taie-le felii groase, apoi pune-le la calit, in putin unt. Potriveste ciupercile de gust, adaugand sare.
Unge o forma termorezistenta cu untul ramas, aseaza alternativ peste, smantana, ciuperci si cascaval. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.
Pune pestele la copt, la foc mediu (175 de grade), circa 40 de minute.
Trucuri
Serveste pestele cu un vin alb demisec alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala