Pastravul cu miez de nuca reprezinta un preparat sofisticat, a carui pregatire nu dureaza mai mult de o ora.
Foto: retetecalamama.ro
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 pastravi de 450-500 g fiecare
100 g nuca
faina
1 pahar rom (150 ml)
40 g unt
sare
piper
Mod de preparare
Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante.
Presara sare si piper in interiorul pastravului, apoi da-l prin faina. Pune pastravul la prajit in unt, intr-o tigaie mare, tip wok, intorcandu-l pe ambele parti.
Scoate pestele din wok cu o spumiera si aseaza-l pe servete de bucatarie, ca sa se scurga de grasime.
Aseaza pastravii pe un platou si intre timp prajeste miezul de nuca tocat mare. Peste nuca, toarna un pahar de rom si lasa-l sa se evapore la foc iute.
Toarna sosul obtinut peste peste.
Tipul bucatariei
Internationala