Reteta de pastrav cu migdale este ideala pentru a fi servita la masa de seara, alaturi de cei dragi.
Foto: seriouseats.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
4 pastravi mici
2 linguri migdale prajite, fulgi
100 g parmezan ras
4 lingurite maioneza
1 lingura unt
1 ceapa mica, taiata
1 lingurita marar
1 lingura patrunjel proaspat, tocat
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Mod de preparare
Curata pestii foarte bine, apoi spala-i in apa rece si taie-i pe jumatate.
Pune untul intr-o tava de copt si da-l la cuptor sa se topeasca, tapeteaza apoi tava cu felii de ceapa. Aseaza pestele peste ceapa si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Presara mararul peste acest preparat.
Pune intr-un castron parmezanul, maioneza, patrunjelul si sucul de lamaie. Amesteca bine, apoi toarna sosul peste peste.
Pune pestele la cuptor la foc mare (220 grade), pentru 20 de minute. Cand pestele este destul de moale, il poti presara cu fulgi de migdale.