Pastravul cu sos de mustar si piper este un preparat usor, pe care il poti pregati pentru familia ta, in weekend.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 fileuri pastrav, fara piele
300 ml supa legume
300 ml vin alb
1 ceapa
1 catel usturoi
2 foi dafin
100 ml smantana
1 lingurita piper boabe
2 lingurite mustar
amidon
verdeata
Mod de preparare
Pune la fiert supa de legume, vinul, ceapa tocata juliene, usturoiul pisat si foile de dafin si lasa-le sa se aromatizeze.
Adauga pestele in acest amestec si lasa la fiert, circa 15 minute. Scoate pestele si tine-l la cald.
Strecoara 100 ml din zeama in care a fiert pestele, apoi adauga intr-o tigaie smantana, piperul si mustarul si da in clocot. Stinge totul cu cei 100 ml de supa. Adauga amidon, cat sa obtii un sos mai gros.
Toarna sosul peste pestele asezat pe un platou, apoi presara verdeata deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala