Pastrav in folie, la gratar

/ / Modificat: 2013-08-08
Pastrav in folie, la gratar

Pastravul preparat in folie, pe gratar este una dintre retetele simple, dar foarte apreciate de toti iubitorii de peste.

Foto: delicatesa.ro

Timp de preparare

40 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

4 pastravi (4x300 g)

2 lamai (taiate rondele)

sare

piper

Suplimentar: folie de aluminiu

Mod de preparare

Pastravii se spala si se curata de intestine. Se cresteaza pe latime. Apoi se freaca cu sare si piper pe ambele parti.

Se aseaza in foi de copt sau de pergament. Inveliti astfel, pestii se pun pe gratarul incins si se lasa sa se friga timp de 25 - 30 de minute. Cand sunt gata, pastravii se scot din folia de copt si se aseaza pe farfurie, cu felii de lamaie alaturi si patrunjel verde.

Trucuri

Serveste pastravii cu mamaliguta si mujdei de usturoi, dar in acest caz renunti la a mai folosi lamaie.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Pastrav

Articole recomandate

Citeste si despre