Pastrav italian

/ / Modificat: 2012-06-12
Pastrav italian

Pastravul italian este o metoda delicioasa si sofisticata de a gati acest tip de peste! Nu uita ca masa de peste trebuie sa faca parte saptamanal din meniul familiei tale!

Foto: troutrecipes.co.uk

Timp de preparare

40 min. + 12 ore la marinat

Dificultate

usor

Ingrediente

3 pastravi

3 catei de usturoi

4 linguri de ulei de masline

condimente pentru peste

suc de lamaie

pesmet

Mod de preparare

Curata pestele sau cumpara-l deja eviscerat si curatat. Sareaza-l bine si in interior si in exterior.

Amesteca separat usturoiul pisat cu uleiul de masline, putina sare si sucul de lamaie. Adauga si condimente pentru peste. Unge bine fiecare peste cu acest amestec si lasa-l la marinat, in frigider, cam 12 ore (o noapte). In cazul in care nu ai suficient timp la dispozitie, sunt suficiente si vreo trei ore.

Scoate-l din frigider si da-l prin pesmet, pe ambele parti. Pune-l pe un grill si baga-l in cuptorul bine incins. Lasa-l pana se rumeneste pe ambele parti.

La sfarsit, cand scoti pestele din cuptor, pune peste el cateva bucati de unt aromat cu mirodenii.

Tipul bucatariei

italiana

Articole recomandate

Citeste si despre