Pastravul este unul dintre cele mai delicioase tipuri de peste si se gateste extrem de usor! O reteta simpla si gustoasa este pastravul pe pat de legume!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
- 2 pastravi mari
- 3 catei de usturoi
- 5 rosii
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa mare
- 1 lamaie
- busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Curata legumele si taie-le feliute.
Unge o tava cu ulei si pune cate un strat din fiecare tip de legume - rosii, ardei, ceapa, lamaie. Presara cate un pic de busuioc si usturoi tocate marunt peste fiecare strat. Pune straturi pana cand termini legumele.
Pune sare si piper peste legume. Despica pestele in doua, condimenteaza-l cu piper si sare si aseaza-l peste legume.
Stropeste pestele cu ulei de masline si cu putina zeama de lamaie si baga tava la cuptorul bine incins.
Se lasa cam 40 de minute, la foc potrivit, pana cand se inmoaie legumele si pestele se rumeneste.
- Foto: blanketwrap.wordpress.com