Delicioasele penne cu spanac si bacon sunt atat de apetisante, incat poti convinge si cel mai mofturos degustator sa dea o sansa spanacului. Le prepari imediat, in orice anotimp, de fiecare data cand vrei ca familia ta sa se bucure de o cina gustoasa si sanatoasa.
Timp de preparare: 25 de minute
Dificultate: redusa
Ingrediente
- 1 pachet de paste penne
- 5 felii de sunca presata sau bacon, taiate fasii
- 30 ml ulei de masline extravirgin
- 5 rosii uscate
- 3 catei de usturoi, taiati rondele
- 1 pachet de spanac congelat
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Pune pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si prajeste sunca pana devine crocanta. Scoate-o pe un servetel si adauga in tigaie usturoiul tocat. Dupa un minut, pune si rosiile uscate si spanacul decongelat si scurs bine.
Amesteca timp de 3-4 minute, pana cand ingrediente se inmoaie vizibil. Toarna peste acest amestec pastele fierte si o ceasca din apa in care le-ai pregatit. Lasa totul pe foc pana cand scade lichidul complet si adauga sunca prajita. Asezoneaza cu sare si piper si serveste pastele imediat.