Daca vrei sa schimbi putin meniul traditional, poti face cateva alegeri si din bucataria internationala. Perisoarele cu sos olandez pot aduce o noua savoare in bucataria ta si ii vor incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru perisoare
500 g carne vita
2 linguri orez
2 linguri ulei
2 albusuri
sare
Pentru sos
2 galbenusuri
2 linguri apa
2 lingurite zeama de lamaie
50 g unt
Mod de preparare
Curata bine carnea de pielite si de zgarciuri, spal-o si da-o prin masina de tocat de mai multe ori pana se faramiteaza bine.
Curata orezul de impuritati, spala-l si fierbe-l pe jumatate. Amesteca bine carnea tocata cu orezul, albusul, uleiul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga sare dupa gust si modeleaza perisoarele.
Fierbe-le la foc moderat, apoi scoate-le cu o spumiera, asaza-le pe un platou si toarna deasupra sosul.
Pentru sos, bate bine galbenusurile, apa, zeama de lamaie deasupra unei oale in clocot, pana cand amestecul se omogenizeaza perfect si devine pastos. Ia amestecul de pe aburi si amesteca-l bine cu untul. Adauga sare dupa gust.