Peste la cuptor cu sos combinat

/ / Modificat: 2012-09-26
Peste la cuptor cu sos combinat

Pestele la cuptor cu sos combinat este un preparat pescaresc, specific zonei Delta Dunarii.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,2-1,5 kg peste

100 g unt

1/2 lamaie

sare

piper

verdeata tocata

2 lingurite zeama de lamaie

2 linguri ulei

1/2 ceapa

1 castravete acru

otet din vin

mustar

Mod de preparare

Curata pestele de solzi si intestine, apoi presara peste el sare si piper si lasa-l la macerat o ora.

Aseaza pestele intr-o tava cu unt si da-l la cuptor.

Intre timp pregateste un sos din zeama de lamaie, ulei, ceapa tocata marunt, castravete cubulete, sare, otet si mustar.

Stropeste pestele in permanenta cu acest sos, pana este gata. Scoate pestele pe un platou si pastreaza sosul intr-o sosiera.

Serveste pestele cu garnitura preferata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Peste la cuptor

Articole recomandate

Citeste si despre