Peste la cuptor cu sos de malai

/ / Modificat: 2013-10-28
Peste la cuptor cu sos de malai

Pestele la cuptor cu sos de malai este ideal pentru cina. Se prepara rapid, este foarte sanatos si foarte usor de digerat. In plus, nu contine nici foarte multe calorii.

Timp de preparare

40 min

Dificultate

  usor

Ingrediente

4 fileuri de peste

90 g zahar

140 ml apa

2 linguri de malai

30 ml otet

1 lingura de ulei

1 jumatate de lamaie

1 ceapa medie

150 pasta tomata  

Mod de preparare

Pune pestele la fiert cu putina sare, pentru aproximativ 8 minute.

Pentru sos amesteca apa cu pasta tomata si zaharul si pune-le la fiert pentru 5-6 minute. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga si malaiul si amesteca incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa. Adauga si uleiul si ia sosul de pe foc.

Toarna sosul intr-o tava mare de copt, asaza peste el fileurile de peste, ceapa taiata marunt si lamaia taiata felii subtiri.

Da pestele la cuptor pentru 20 de minute si, inainte de a-l servi, presara deasupra si patrunjel tocat fin.

Taguri Peste la cuptor Retete peste

Articole recomandate

Citeste si despre