Peste la cuptor cu sos de oua si iaurt

/ / Modificat: 2012-09-26
Peste la cuptor cu sos de oua si iaurt

Pestele la cuptor cu sos de oua si iaurt este un preparat care se gateste mai ales in bucataria norvegiana.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 peste mare, fara oase

120 ml ulei

120 ml vin alb

150 ml supa de carne

3 cepe

2 morcovi

1 legatura patrunjel

1 ardei gras verde

1 ardei gras rosu

3-4 rosii

2 oua

200 ml de iaurt

sare

piper

Mod de preparare

Se spala bine pestele, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici, care se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza bucatile de peste intr-un vas termorezistent care se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca la foc potrivit.

Se stropesc bucatile de peste cu vin, iar dupa ce se rumenesc usor, se adauga supa de carne. Se acopera vasul, lasandu-l in cuptor 30 de minute.

Scoate pestele pe un platou, dupa ce s-a patruns.

Se taie ceapa solzisori, ardeii in fasii potrivite, morcovii rondele, iar jumatate din legatura de patrunjel se toaca fin. Legumele se adauga peste sosul de la cuptor, se lasa la fiert 20 de minute.

Se scoate vasul de la cuptor, iar peste sosul de legume se aseaza bucatile de peste, in strat. Se aseaza apoi un alt strat de rosii.

Separat, ouale se bat cu iartul, adaugand un varf de cutit de sare si putin piper. Sosul se toarna deasupra pestelui si se mai da cuptor circa 15 minute.

Taguri Peste la cuptor Peste

Articole recomandate

Citeste si despre