Pestele la cuptor cu sos de oua si iaurt este un preparat care se gateste mai ales in bucataria norvegiana.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 peste mare, fara oase
120 ml ulei
120 ml vin alb
150 ml supa de carne
3 cepe
2 morcovi
1 legatura patrunjel
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
3-4 rosii
2 oua
200 ml de iaurt
sare
piper
Mod de preparare
Se spala bine pestele, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici, care se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza bucatile de peste intr-un vas termorezistent care se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca la foc potrivit.
Se stropesc bucatile de peste cu vin, iar dupa ce se rumenesc usor, se adauga supa de carne. Se acopera vasul, lasandu-l in cuptor 30 de minute.
Scoate pestele pe un platou, dupa ce s-a patruns.
Se taie ceapa solzisori, ardeii in fasii potrivite, morcovii rondele, iar jumatate din legatura de patrunjel se toaca fin. Legumele se adauga peste sosul de la cuptor, se lasa la fiert 20 de minute.
Se scoate vasul de la cuptor, iar peste sosul de legume se aseaza bucatile de peste, in strat. Se aseaza apoi un alt strat de rosii.
Separat, ouale se bat cu iartul, adaugand un varf de cutit de sare si putin piper. Sosul se toarna deasupra pestelui si se mai da cuptor circa 15 minute.