Peste rasol cu piure de zarzavat

/ / Modificat: 2012-10-02
Peste rasol cu piure de zarzavat

Pestele rasol cu piure de zarzavat este un preparat potrivit pentru alimentatia copiilor sau a persoanelor care sunt la regim.

Foto: guyawford.wordpress.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg peste rasol (la alegere)

1 kg cartofi

4-5 catei usturoi

2 morcovi

1 telina

1/2 legatura marar

sare

100 ml ulei

1/2 lamaie

Mod de preparare

Curata pestele, spala-l, presara sare peste el, apoi lasa-l deoparte.

Curata cartofii, morcovii si telina, taie-le cubulete si pune-le la fiert in apa cu sare.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugi pestele si mai lasi pe foc 15 minute.

Scoate cu grija pestele si aseza-l pe un platou.

Strecoara legumele, pastrand 2 cani din zeama in care au fiert.

Paseaza toate legumele, ca sa obtii un piure fin. Separat, curata usturoiul, piseaza-l si freaca-l cu ulei, pana obtii o maioneza pe care o adaugi in piure.

Presara si mararul tocat fin. Serveste pestele cu garnitura de legume obtinuta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Peste

Articole recomandate

Citeste si despre