Pieptul de rata cu prune uscate este o mancare rafinata, usor de preparat, care ii va incanta chiar si pe cei mai pretentiosi invitati ai tai.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 bucati de piept de rata
100 g prune uscate
150 ml vin rosu
1 lingura de arpagic tocat (se poate inlocui si cu ceapa)
1 lingura de unt
200 ml supa de pasare
sare
piper
Mod de preparare
Cresteaza pielea bucatilor de piept si pune-le la prajit intr-o tigaie nonaderenta, fara ulei. In timpul prajirii, pieptul isi va lasa propria grasime in tigaie. Intoarce bucatile pe ambele parti, dar nu le praji foarte tare, intrucat trebuie sa fie crocante la exterior si fragede la interior.
Scoate pieptul si asaza-l intr-o tava, pe care o bagi la cuptor, timp de 20 minute, la foc mediu. Intre timp, pune prunele la fiert in vin si caleste ceapa in grasimea ramasa de la carnea prajita. Cand ceapa este aproape calita, adauga vinul si apoi prunele. Toarna si supa de pasare si lasa sosul cu prune sa fiarba pana cand scade.
Dupa ce stingi focul, adauga untul, pentru a oferi mai multa stralucire sosului. Taie pieptul felii, asaza-l in farfurie si toarna peste el sosul cu prune uscate.