Piept de rata cu sos de portocala

/ / Modificat: 2012-08-10
Piept de rata cu sos de portocala

Din cand in cand, poti sa-i rasfeti pe cei dragi cu un preparat sofisticat, cum este pieptul de rata cu sos de portocale.

Foto: becomingchefstef.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

2 bucati piept de rata (cu piele)

sare

piper

100 g demi-glace

1 lingura otet de vin alb

2 lingurite lichior de portocale

1 lingurita amidon

sucul de la 1 portocala

Mod de preparare

Cresteaza stratul de grasime de pe pieptul de rata, in forma de romburi, insa ai grija sa nu ajungi la carne. Presara sare pe partea cu carne.

Lasa pieptul sa se odihneasca, aproximativ o ora, apoi pune-l la prajit intr-o tigaie incinsa, cu partea cu piele in jos.

Lasa pieptul la foc mic, pana ce grasimea incepe sa se topeasca, apoi da focul la mediu si asteapta 5 minute, pana ce pieptul se rumeneste usor.

Intoarce pieptul pe cealalta parte si prajeste-l inca 2 minute.

Transfera pieptul intr-o tava si da-l la copt, la 200 de grade, circa 10 minute, la foc mediu.

Scoate pieptul si lasa-l la odihnit, iar intre timp, pregateste sosul.

Opreste 2 linguri din grasimea topita din tigaie, apoi fierbe in ea demi-glace-ul, otetul, lichiorul si sucul de portocala. Ingroasa sosul cu putin amidon si potriveste-l de gust cu sare.

Serveste pieptul de rata cu sosul turnat deasupra sa.

Tipul bucatariei

Internationala

Articole recomandate

Citeste si despre