Pieptul de rata cu sos de portocale este o reteta fratuzeasca cu care iti poti rasfata familia de sarbatori. Iata un mod de preparare rapid si nepretentios pentru acest deliciu festiv!
Timp de preparare
90 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 piept de rata
2 portocale
2 lingurite de miere
zeama de la doua portocale
sare
Mod de preparare
Daca pieptul este deja dezosat, imparte-l in doua bucati egale. Spala-l, usuca-l bine cu un servet si cresteaza-i pielea in forma de patratele, pentru ca grasimea sa se scurga mai repede in timpul gatitului.
Incinge bine o tigaie care nu necesita ulei si pune bucatile la prajit, mai intai cu pielea in jos. Dupa ce pielea devine crocanta, intoarce carnea pe partea cealalta. Pieptul nu trebuie prajit intens, intrucat va mai sta si la cuptor. Interiorul trebuie sa fie fraged, nu crocant.
Scoate pieptul pe o farfurie. Scurge grasimea din tigaia in care s-a prajit pieptul. Decojeste portocalele, taie-le rondele si prajeste-le in tigaia in care a fost rata.
Pune pieptul intr-o tava, asaza rondelele prajite pe langa carne si toarna deasupra sucul de portocale, mierea si sarea. Lasa pieptul la cuptor aproximativ o ora, la foc mediu.