Pilaf cu ciuperci si bacon

/ / Modificat: 2012-08-10
Pilaf cu ciuperci si bacon

Pilaful poate fi reinventat intr-o multime de retete, in functie de inspiratia de moment si de ingredientele pe care le ai in casa.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3-4 ciuperci mari

250 orez

70 ml vin alb

1 l supa legume

8 linguri ulei de masline

1 ceapa

150 g bacon

2 linguri parmezan ras

sare

verdeata

Mod de preparare

Curata ciupecile, taie-le marunt si pune-le la calit in 4 linguri de ulei incins, circa 10 minute. Adauga vinul si supa de legume.

Separat, in alta tigaie, caleste ceapa in uleiul ramas, adauga peste ea orezul si lasa-l sa devina sticlos.

Toarna zeama cu ciuperci peste orez si lasa totul la fiert, pana ce obtii un pilaf cremos. Potriveste orezul de gust, adaugand sare, parmezan si verdeata.

Separat, prajeste baconul pana devine crocant.

Serveste pilaful cu fasii de bacon prajite.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Ciuperci

Articole recomandate

Citeste si despre