Pilaful de mazare este o mancare gustoasa, de vara.
Foto: sweetpeaskitchen.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
100 g orez
400 g mazare conserva
1 lingura unt
1 lingura verdeata
1 ceapa
200 g ciuperci
sare
piper
Mod de preparare
Caleste ceapa in unt, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul spalat si scurs si lasa-l 1 minut pe foc, apoi adauga boabele de mazare spalate in apa rece.
Toaca verdeata marunt si ciupercile taie-le sub forma de lamele.
Se toarna apa clocotita, ciupercile, sarea patrunjelul si piperul, dupa gust. Cratita se da la cuptorul incins, fara a se mai amesteca pana orezul este facut.
Trucuri
Trebuie ca proportia dintre apa si orez sa fie de 1:3. Mazarea de la conserva poate fi inlocuita si cu mazare congelata sau mazare proaspata.
Tipul bucatariei
Internationala