Pilaf de mazare

/ / Modificat: 2012-09-14
Pilaf de mazare

Pilaful de mazare este o mancare gustoasa, de vara.

Foto: sweetpeaskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

100 g orez

400 g mazare conserva

1 lingura unt

1 lingura verdeata

1 ceapa

200 g ciuperci

sare

piper

Mod de preparare

Caleste ceapa in unt, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul spalat si scurs si lasa-l 1 minut pe foc, apoi adauga boabele de mazare spalate in apa rece.

Toaca verdeata marunt si ciupercile taie-le sub forma de lamele.

Se toarna apa clocotita, ciupercile, sarea patrunjelul si piperul, dupa gust. Cratita se da la cuptorul incins, fara a se mai amesteca pana orezul este facut.

Trucuri

Trebuie ca proportia dintre apa si orez sa fie de 1:3. Mazarea de la conserva poate fi inlocuita si cu mazare congelata sau mazare proaspata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Pilaf Mazare

Articole recomandate

Citeste si despre