Pilaf de orez

/ / Modificat: 2012-06-15
Pilaf de orez

Pilaful de orez este una dintre cele mai populare retete cu orez si o garnitura delicioasa pentru multe tipuri de carne!

Foto: chopshopbutchers.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

200 g de orez (o cana)

1 ardei gras rosu

600 ml apa (3 cani) sau supa de pui

1 morcov

o ceapa

patrunjel

sare

piper

vegeta

3 linguri de ulei

Mod de preparare

Caleste ceapa tocata marunt intr-o cratita cu ulei incins, adauga morcovul ras si ardeiul gras tocat marunt.

Pune si sare, piper si putina vegeta.

Spala bine orezul, in mai multe ape, si adauga-l si pe el in tigaie, cateva minute.

Adauga apoi 600 ml de apa (3 cani) sau supa de pui si baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul.

Adauga pe deasupra patrunjel tocat marunt.

Sfaturi

Pilaful de orez este o garnitura excelenta pentru fripturi, insa poate fi gatit direct cu carnita, in special de pui sau de vita, dar nu numai.

Poate fi amestecat cu mai multe legume si cu orice tip de carne preferi.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii: 125

Grasimi: 1.3 g

Proteine: 1.6 g

Taguri Pilaf

Articole recomandate

Citeste si despre