Pilaful de orez este una dintre cele mai populare retete cu orez si o garnitura delicioasa pentru multe tipuri de carne!
Foto: chopshopbutchers.com
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
200 g de orez (o cana)
1 ardei gras rosu
600 ml apa (3 cani) sau supa de pui
1 morcov
o ceapa
patrunjel
sare
piper
vegeta
3 linguri de ulei
Mod de preparare
Caleste ceapa tocata marunt intr-o cratita cu ulei incins, adauga morcovul ras si ardeiul gras tocat marunt.
Pune si sare, piper si putina vegeta.
Spala bine orezul, in mai multe ape, si adauga-l si pe el in tigaie, cateva minute.
Adauga apoi 600 ml de apa (3 cani) sau supa de pui si baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul.
Adauga pe deasupra patrunjel tocat marunt.
Sfaturi
Pilaful de orez este o garnitura excelenta pentru fripturi, insa poate fi gatit direct cu carnita, in special de pui sau de vita, dar nu numai.
Poate fi amestecat cu mai multe legume si cu orice tip de carne preferi.
Valori nutritrionale per 100 g
Calorii: 125
Grasimi: 1.3 g
Proteine: 1.6 g