Pilaf de orez cu conopida

/ / Modificat: 2012-06-15
Pilaf de orez cu conopida

Pilaful de orez cu conopida este o metoda gustoasa de a gati pilaful simplu si de a-l servi ca fel principal!

Foto: primalbydesign.wordpress.com

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

200 g de orez (o cana)

1 ardei gras rosu

1 conopida mica

600 ml apa (3 cani) sau supa de pui

1 morcov

o ceapa

patrunjel

sare

piper

vegeta

3 linguri de ulei

Mod de preparare

Rupe conopida in bucati mici (buchetele) si pune-o la fiert, separat, intr-o oala cu apa si sare. Nu o lasa sa se fiarba complet!

Caleste ceapa tocata marunt intr-o cratita cu ulei incins, adauga morcovul ras si ardeiul gras tocat marunt. Pune sare, piper si putina vegeta.

Spala bine orezul, in mai multe ape, si adauga-l si pe el in tigaie, cateva minute. Adauga si conopida semifiarta.

Pune peste legume 600 ml de apa (3 cani) sau supa de pui si baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul.

Patrunjelul verde tocat marunt se presara direct in oala, dupa ce e scoasa de la cuptor, sau se serveste direct in fafurie.

Articole recomandate

Citeste si despre