Pilaf de orez cu prune afumate

/ / Modificat: 2013-12-18
Pilaf de orez cu prune afumate

Pilaful de orez cu prune afumate este unul dintre felurile de mancare specifice bucatariei regionale muntenesti.

Timp de preparare

60 minute +60 minute (hidratare)

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 cana orez

1 ceapa

1 ceasca ulei

500 g prune afumate

Mod de preparare

Alege orezul, spala-l bine in apa rece, apoi pune-l intr-un sos de ceapa sa fiarba usor. Lasa prunele sa stea in apa calda o ora, scurge-le si pune-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere.

Dupa ce prunele s-au umflat si au capatat forma initiala, le torni in cratita cu pilaful si le acoperi cu zeama in care au fiert.

Potriveste mancarea de gust, adaugand sare. Lasa pilaful sa fiarba la fom mic, pana ce scade toata zeama.

Serveste pilaful cald sau rece, dupa preferinta, cu paine proaspata alaturi.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Pilaf

Articole recomandate

Citeste si despre