Pilaful de orez cu prune afumate este unul dintre felurile de mancare specifice bucatariei regionale muntenesti.
Timp de preparare
60 minute +60 minute (hidratare)
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 cana orez
1 ceapa
1 ceasca ulei
500 g prune afumate
Mod de preparare
Alege orezul, spala-l bine in apa rece, apoi pune-l intr-un sos de ceapa sa fiarba usor. Lasa prunele sa stea in apa calda o ora, scurge-le si pune-le sa fiarba cu apa cat sa le acopere.
Dupa ce prunele s-au umflat si au capatat forma initiala, le torni in cratita cu pilaful si le acoperi cu zeama in care au fiert.
Potriveste mancarea de gust, adaugand sare. Lasa pilaful sa fiarba la fom mic, pana ce scade toata zeama.
Serveste pilaful cald sau rece, dupa preferinta, cu paine proaspata alaturi.
Tipul bucatariei
Romaneasca