Piureul de cartofi cu unt si hrean este o reteta delicioasa, care poate fi servita atat ca garnitura, alaturi de fripturi, dar si ca gustare sau fel principal, de catre cei care adora mancarurile aromate de legume.
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g cartofi
30 g unt
30 ml supa concentrata de pasare
30 ml lapte
1/2 frunza dafin
1 ceapa mica
1 lingura de hrean ras
1/2 lingurita sare
un varf cutit piper
1 lingura patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Caleste ceapa tocata marunt cu hreanul in putin ulei, apoi adauga-le peste untul moale si amesteca-le bine. Fierbe cartofii in coaja sau cubulete (decojiti). Adauga si frunza de dafin in apa in care fierb.
Scurge-i de apa in strecuratoare, scoate frunza de dafin, adauga-i in blender, impreuna cu untul aromat, laptele si supa si mixeaza bine totul. La sfarsit, adauga sarea si piperul.
Serveste piureul cu patrunjel proaspat pe deasupra.