Daca vrei sa prepari o reteta inedita de piure, care sa fie si foarte delicioasa, pregateste un piure din cartofi dulci si da-i o aroma deosebita cu putina miere de albine.
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Ingrediente
6 cartofi dulci
250 g unt
50 ml miere
70 g faina
100 g zahar brun
50 g nuci
sare
Mod de preparare
Spala bine cartofii si pune-i la copt in coaja, aproximativ 25 de minute. Dupa ce s-au copt, lasa-i sa se raceasca si paseaza-le miezul. Amesteca-i cu mai mult de jumatate din unt, cu mierea si cu putina sare, pana cand obtii o compozitie omogena si pufoasa.
Toarna amestecul intr-un vas termorezistent si intr-un alt vas amesteca putin unt cu zahar, faina si nucile macinate. Adauga compozitia peste piure.
Pune piureul la cuptor pentru aproximativ 15 minute si serveste-l fierbinte.
Foto: besthealthmag.ca