Piure de radacinoase cu alune de padure

/ / Modificat: 2015-02-09
Piure de radacinoase cu alune de padure

O portie de piure de radacinoase cu alune de padure nu este doar o experienta culinara unica, ci si o cale excelenta de suplimentare a nutrientilor esentiali pentru o sanatate de fier a organismului. Invata sa prepari acest deliciu hranitor, in cativa pasi simpli!

Timp de preparare:

1 ora

Dificultate:

medie

Ingrediente:


2 kg amestec de cartofi dulci, morcovi, pastarnac si telina (taiate cuburi)


100 grame unt nesarat


300 ml lapte integral


3 linguri ulei de migdale


80 grame alune de padure prajite


1 tija de ceapa verde, tocata fin

Mod de preparare:


Pune cuburile de legume la fiert, intr-o oala mare, timp de 30 de minute (sau cat este nevoie pentru a deveni usor de zdrobit). Scurge-le bine de lichid si lasa-le deoparte.

Pune laptele si untul intr-o oala si incalzeste-le bine, apoi transfera in acest amestec legumele fierte si asezoneaza cu piper. Zdrobeste legumele cu un instrument de preparare a piureului si ia oala de pe foc.

Presara deasupra alunele de padure, uleiul de migdale si ceapa verde tocata fin.

Sursa Foto: zsuzsaisinthekitchen.blogspot.ro

Taguri Piure

Articole recomandate

Citeste si despre