Piure de spanac

/ / Modificat: 2012-10-23
Piure de spanac

Piureul de spanac este un preparat sanatos, cu un continut mare de fier. Poate fi servit ca garnitura langa rasolul de vita.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1 kg spanac

100 g unt

3 linguri faina

300 ml lapte

sare

2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Curata spanacul si pune-l intr-o oala cu apa clocotita. Opareste-l pana se inmoaie. Toaca spanacul fie cu un cutit, fie cu robotul de bucatarie sau cu blenderul.

Separat, topeste untul. Trage spanacul de pe foc si incorporeaza faina si laptele. Amesteca cu grija sa nu se formeze cocoloase.

Pune din nou craticioara pe foc si fierbe amestecul pana se ingroasa putin. Adauga spanacul si lasa la fiert inca 20 de minute.

Adauga usturoiul pisat si potriveste de sare.

Trucuri

In locul spanacului proaspat poti folosi spanac congelat

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Piure de spanac Piure Spanac Retete spanac

Articole recomandate

Citeste si despre