Piureul de spanac este un preparat sanatos, cu un continut mare de fier. Poate fi servit ca garnitura langa rasolul de vita.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg spanac
100 g unt
3 linguri faina
300 ml lapte
sare
2-3 catei de usturoi
Mod de preparare
Curata spanacul si pune-l intr-o oala cu apa clocotita. Opareste-l pana se inmoaie. Toaca spanacul fie cu un cutit, fie cu robotul de bucatarie sau cu blenderul.
Separat, topeste untul. Trage spanacul de pe foc si incorporeaza faina si laptele. Amesteca cu grija sa nu se formeze cocoloase.
Pune din nou craticioara pe foc si fierbe amestecul pana se ingroasa putin. Adauga spanacul si lasa la fiert inca 20 de minute.
Adauga usturoiul pisat si potriveste de sare.
Trucuri
In locul spanacului proaspat poti folosi spanac congelat
Tipul bucatariei
Internationala