Pizza este unul dintre cele mai iubite preparate culinare, originar din bucataria italiana.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
400 g faina
20 g drojdie
1 lingurita zahar
200 ml apa
1 praf de sare
2 linguri sos de rosii
Topping
50 g sunca presata
50 g boabe porumb
20 g masline fara samburi
150 g cascaval
Mod de preparare
Framanta mai intai aluatul, dupa ce ai amestecat faina cu drojdia de bere, zahar si apa. Lasa aluatul la odihna 15 minute, apoi mai framanta-l inca o data si lasa-l la dospit 20 de minute, la loc caldut.
Intinde o foaie de aluat si asaz-o intr-o tava tapetata cu faina. Unge blatul cu putin sos de rosii, apoi presara peste el toppingurile preferate.
Da pizza la cuptor, la foc mediu, circa 25 de minute. Lasa pizza sa se raceasca usor, apoi portioneaz-o si serveste-o felii.
Tipul bucatariei
Italiana