Pizza clasica

/ / Modificat: 2012-03-12
Pizza clasica

Pizza clasica este un preparat adorat de toata familia, extrem de potrivit pentru o duminica speciala in compania celor dragi sau pentru primirea musafirilor.

Timp de preparare

1 ora si 30 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g faina

sare

apa

drojdie cat o nuca

3 linguri ulei

100 g cascaval

100 g salam de vara

100 g kaizer

200 g ciuperci

2-3 linguri de sos de rosii

ardei gras, rosu sau galben

Mod de preparare

Amesteca apa, drojdia, sarea si uleiul cu faina si framanta aluatul. Lasa deoparte coca si acoper-o cu un prosop, pentru a creste.

Formeaza apoi blatul si intinde sosul de rosii uniform, peste care adaugi ulterior salamul, kaizerul, ciupercile si ardeiul (feliate).

Dupa coacere, rade cascavalul deasupra si lasa-l 15 minute sa se topeasca, inainte sa servesti pizza.

Trucuri de preparare

Aluatul va fi mai elastic daca folosesti faina speciala pentru paine (cu continut ridicat de gluten). Putin zahar adaugat in compozitie va ajuta drojdia sa actioneze mai eficient. In plus, uleiul de masline il face mai usor manevrabil si ii da o aroma deosebita. Un albus de ou in aluat il face mai consistent, iar galbenusul mai moale.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 251 kcal

Carbohidrati: 52 g

Grasimi: 5,6 g

Proteine: 5,6 g

Articole recomandate

Citeste si despre