Pizza clasica este un preparat adorat de toata familia, extrem de potrivit pentru o duminica speciala in compania celor dragi sau pentru primirea musafirilor.
Timp de preparare
1 ora si 30 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g faina
sare
apa
drojdie cat o nuca
3 linguri ulei
100 g cascaval
100 g salam de vara
100 g kaizer
200 g ciuperci
2-3 linguri de sos de rosii
ardei gras, rosu sau galben
Mod de preparare
Amesteca apa, drojdia, sarea si uleiul cu faina si framanta aluatul. Lasa deoparte coca si acoper-o cu un prosop, pentru a creste.
Formeaza apoi blatul si intinde sosul de rosii uniform, peste care adaugi ulterior salamul, kaizerul, ciupercile si ardeiul (feliate).
Dupa coacere, rade cascavalul deasupra si lasa-l 15 minute sa se topeasca, inainte sa servesti pizza.
Trucuri de preparare
Aluatul va fi mai elastic daca folosesti faina speciala pentru paine (cu continut ridicat de gluten). Putin zahar adaugat in compozitie va ajuta drojdia sa actioneze mai eficient. In plus, uleiul de masline il face mai usor manevrabil si ii da o aroma deosebita. Un albus de ou in aluat il face mai consistent, iar galbenusul mai moale.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 251 kcal
Carbohidrati: 52 g
Grasimi: 5,6 g
Proteine: 5,6 g