Copiii adora mancarea italiana si in mod deosebit pizza. Daca prichindelul tau trebuie sa aleaga ce va manca diseara la cina, sau in weekend la pranz, pizza va fi intotdeauna pe locul intai in topul preferintelor sale.
Lucrurile se schimba insa cand vine vorba de legume, cel mic invartindu-le prin farfurie aproape de fiecare data cand i le servesti, spre exasperarea ta. Ca in orice alta situatie insa, poti gasi o cale de compromis, iar pizza fara gluten, cu multe legume, ar putea fi alegerea perfecta atunci cand vrei sa ii dai celui mic sa manance ceva sanatos, dar care sa il si entuziasmeze.
Ingrediente:
- 1 brocolli mare, tocat si gatit la abur
- 1 ou mare
- 250 de grame de mozzarella
- 80 de grame de parmesan
- ½ lingurita praf de usturoi
- Sare
- Piper proaspat mascinat
- 100 de grame de salam pepperoni
- 60 de ml de sos marinara de rosii
- Busuioc proaspat pentru decor
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius
2. Marunteste broccoli fiert la abur intr-un robot de bucatarie. Indeparteaza excesul de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Amesteca intr-un vas broccoli, oul, jumatate din cantitatea de mozzarella si parmesanul si condimenteaza cu sare si piper
3. Pune amestecul intr-o tava de pizza, pe hartie de copt, si formeaza-l intr-o crusta subtire. Pune-l la copt timp de aproximativ 20 de minute, pana se usuca si se rumeneste.
4. Adauga sosul de rosii marinara, branza ramasa si salamul pepperoni si coace pana cand mozzarella se topeste si crusta devine crocanta, aproximativ inca 10 minute. Adauga busuiocul si serveste!