Pizza Quatro Formaggi este un tip clasic de pizza italiana si un rasfat culinar pentru iubitorii de branzeturi si condimente delicioase!
Timp de preparare
100 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru aluat
500 g faina
30 g drojdie
2 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
sare
Alte ingrediente
100 g branza cu mucegai
100 g mozarella
100 g cascaval
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc uscat
50 ml sos de rosii
Mod de preparare
Pune faina intr-un bol, impreuna cu sarea, oregano si busuiocul.
Dilueaza drojdia in putina apa calduta si adaug-o peste faina, impreuna cu uleiul si restul de apa. Framanta bine, pana cand devine un aluat elastic. Lasa-l la dospit, intr-un loc cald, cam 30 de minute.
Dupa ce a crescut, intinde blatul, pune-l intr-o tava unsa cu ulei, adauga pe deasupra sosul de rosii si incepe sa presari cate un rand din fiecare tip de branza, ras in prealabil.
Stropeste branzeturile cu putin ulei de masline si baga tava la cuptorul incins bine.
Las-o sa stea cam 30-40 de minute, pana cand aluatul este bine facut.
Sfaturi
Daca esti pe graba, poti scuti timpul depus pentru prepararea aluatului, cumparandu-l gata facut, din supermarket.
Tipul bucatariei
italiana