Pizza turceasca este cunoscuta si sub numele de lahmacun si ofera o incantare a simturilor, datorita combinatiilor spectaculoase de legume si mirodenii cu specific oriental pe care le contine.
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
aluat pizza
300 g carne tocata (miel sau vita)
1 ardei gras
1 ceapa
1/2 legatura patrunjel
3 frunze de menta proaspata
1 lingurita boia
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
un varf cutit chimion
1 lingurita orgeno
3 linguri sos de rosii proaspat
1 lingura ulei
1 lingura pasta de ardei
Mod de preparare
Caleste ceapa si ardeiul tocate marunt in ulei, pana se inmoaie. Adauga apoi carnea si las-o sa se prajeasca impreuna cu legumele, timp de 10-12 minute. Asezoneaza compozitia cu sare, boia, piper, oregano, chimion si las-o cateva minute pe foc, apoi, spre sfarsit, adauga si sosul de rosii, pasta de ardei, patrunjelul si menta tocate foarte marunt. Stinge focul dupa un minut.
Intinde foaia de aluat ceva mai alungita decat de obicei, toarna compozitia in mijloc si intinde-o putin, lasand marginile libere. Ridica putin marginile aluatului, pana cand pizza capata o forma de barcuta. Bag-o la cuptor, intr-o tava, timp de 20 de minute, la 200 de grade Celsius.