Pizza turceasca sau lahmacun este un preparat specific bucatariei orientale.
Foto: nedirsor.com
Timp de preparare
2 ore
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
20 g drojdie proaspata
450 g faina
1 lingurita sare
200 ml apa
Umplutura
2 rosii carnoase
4 fire ceapa verde
2 legaturi patrunjel
2 ardei iuti
2 cepe rosii
250 g carne tocata miel
3 linguri ulei de masline
sare
piper
boia
Mod de preparare
Pregateste aluatul de pizza, apoi lasa-l la dospit circa 35 de minute.
Intre timp, opareste rosiile, curata-le de piele si seminte, apoi toca-le cat mai marunt. Spala ceapa verde, taie verdeata si marunteste-o.
Spala ardeii iuti, apoi taie-i fasii. Spala patrunjelul si marunteste-l. Amesteca carnea tocata cu ceapa verde, ardei iuti, pulpa de rosii, patrunjel, sare, piper si boia.
Curata ceapa rosie, toac-o marunt si amestec-o cu compozitia de carne tocata. Imparte aluatul de pizza in 4 portii, pune ulei pe tava si aseaza cate doua bucati. Peste acestea aseaza carnea tocata si toarna putin ulei de masline. Lasa totul la copt, la foc mediu, circa 25 de minute.
Tipul bucatariei
Turceasca