Pizza turceasca (lahmacun)

/ / Modificat: 2013-01-14
Pizza turceasca (lahmacun)

Pizza turceasca sau lahmacun este un preparat specific bucatariei orientale.

Foto: nedirsor.com

Timp de preparare

2 ore

Dificultate

Medie

Ingrediente

Aluat

20 g drojdie proaspata

450 g faina

1 lingurita sare

200 ml apa

Umplutura

2 rosii carnoase

4 fire ceapa verde

2 legaturi patrunjel

2 ardei iuti

2 cepe rosii

250 g carne tocata miel

3 linguri ulei de masline

sare

piper

boia

Mod de preparare

Pregateste aluatul de pizza, apoi lasa-l la dospit circa 35 de minute.

Intre timp, opareste rosiile, curata-le de piele si seminte, apoi toca-le cat mai marunt. Spala ceapa verde, taie verdeata si marunteste-o.

Spala ardeii iuti, apoi taie-i fasii. Spala patrunjelul si marunteste-l. Amesteca carnea tocata cu ceapa verde, ardei iuti, pulpa de rosii, patrunjel, sare, piper si boia.

Curata ceapa rosie, toac-o marunt si amestec-o cu compozitia de carne tocata. Imparte aluatul de pizza in 4 portii, pune ulei pe tava si aseaza cate doua bucati. Peste acestea aseaza carnea tocata si toarna putin ulei de masline. Lasa totul la copt, la foc mediu, circa 25 de minute.

Tipul bucatariei

Turceasca

Taguri Pizza turceasca Pizza

Articole recomandate

Citeste si despre