Placinta cu dovlecei si feta

/ / Modificat: 2013-10-02
Placinta cu dovlecei si feta

Placinta cu dovlecei si feta este o gustare savuroasa, perfecta pentru orice moment al zilei. Se prepara foarte usor, este hranitoare si are o aroma deosebita.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

1 pachet de aluat de foietaj

3 dovlecei

250 g branza feta

4 oua

1 ceapa medie

1 praz

50 g smantana

ulei

sare si piper

Mod de preparare

Curata dovleceii, taie-i cubulete, toaca ceapa si prazul marunt si caleste-le in ulei incins aproximativ 3 minute, la foc mare, pana cand se inmoaie. Transfera legumele intr-un vas mai mare, lasa-le sa se raceasca si combina-le cu branza feta, 3 oua batute si smantana.

Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, apoi tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Intinde in ea aluatul de foietaj si umple-l cu amestecul de legume. Ruleaza aluatul, inchide-l la capete, unge-l cu ou batut si da-l la cuptor pentru 30 de minute.

Placinta cu dovlecei si feta se serveste atat calda cat si rece, presarata cu cascaval sau parmezan.

Taguri Placinta Retete placinta

Articole recomandate

Citeste si despre