Placinta cu dovlecei si feta este o gustare savuroasa, perfecta pentru orice moment al zilei. Se prepara foarte usor, este hranitoare si are o aroma deosebita.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 pachet de aluat de foietaj
3 dovlecei
250 g branza feta
4 oua
1 ceapa medie
1 praz
50 g smantana
ulei
sare si piper
Mod de preparare
Curata dovleceii, taie-i cubulete, toaca ceapa si prazul marunt si caleste-le in ulei incins aproximativ 3 minute, la foc mare, pana cand se inmoaie. Transfera legumele intr-un vas mai mare, lasa-le sa se raceasca si combina-le cu branza feta, 3 oua batute si smantana.
Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, apoi tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Intinde in ea aluatul de foietaj si umple-l cu amestecul de legume. Ruleaza aluatul, inchide-l la capete, unge-l cu ou batut si da-l la cuptor pentru 30 de minute.
Placinta cu dovlecei si feta se serveste atat calda cat si rece, presarata cu cascaval sau parmezan.