Puiul cu ceapa caramelizata este un preparat exotic, inspirat din bucataria palestiniana.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
800 g carne de pui
2 linguri sumac
1/4 lingurita turmenic
3 catei de usturoi
50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
3 cepe medii
2 lipii
2 lingurite muguri de pin
sare, piper
Mod de preparare
Mai intai taie ceapa rondele subtirele, apoi pune la incins 3 linguri de ulei. Adauga ceapa in tigaie. Presara deasupra compozitiei sare si piper si da focul la mic pana ce se aureste ceapa, amestecand din cand in cand. Totul va dura cam o jumatate de ora.
In tot acest timp poti presara sare si piper dupa gust peste carnea de pui. Adaugi sumac, turmenic, usturoiul strivit si la final cei 50 ml ulei. Amesteca totul pe carnea de pui, pana ce este uniform acoperita de condimente.
Pune carnea intr-o tava si da-o la cuptor la 220 grade, pentru 35-40 minute.
Pe tava cuptorului, acoperita cu hartie de copt, aseaza lipiile. Pe fiecare lipie imprastie jumatate din ceapa caramelizata. Aseaza carnea prajita deasupra, avand grija sa torni si sucul din tava peste ele (sucul se va absorbi in lipie). Presara mugurii de pin si da la cuptor pentru inca 10 minute.