Preparatele din pui sunt foarte apreciate de intreaga familie, iar daca ai reteta potrivita poti sa pregatesti cea mai gustoasa masa.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pui intreg (1,5 kg)
150 g unt
3-4 catei usturoi
2 linguri miere
cimbru uscat
sare
piper
Mod de preparare
Spala bine puiul si curata-l in interior, apoi lasa-l la uscat in servete de bucatarie.
Sareaza puiul, unge-l cu piper si cimbru, apoi pregateste un sos din unt topit, usturoi pisat si miere.
Unge puiul cu sosul de miere si aseaza-l pe o sticla de bere, in care ai pus 0,5 l de apa rece.
Puiul asezat pe sticla il transferi intr-o tava mica, care la randul sau este pe jumatate umpluta cu apa.
Lasa puiul la cuptor, circa 2 ore, avand grija ca din cand sa il stropesti cu zeama lasata in tava.
Serveste puiul cu garnitura de orez sau cartofi prajiti.
Tipul bucatariei
Internationala