Puiul cu praz si ciuperci reprezinta una dintre cele mai rapide si gustoase preparate pentru pranz si cina pe care le poti prepara pentru familia ta.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
4 bucati de piept de pui dezosat
1/4 ceasca de faina
1/2 lingurita sare
1 lingura ulei de masline
225 g ciuperci
1 praz mic
1/2 ceasca
vin alb, sec
3/4 cana supa de pasare
1 lingurita amidon
1/3 cana smantana
3/4 lingurita mustar Dijon
1/8 lingurita sare
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Amesteca faina, sarea si piperul intr-un bol. Tavaleste pieptul de pui prin acest amestec, apoi pune-l la prajit intr-o tigaie incinsa, pana cand se rumeneste pe ambele parti. Scoate apoi carnea pe un platou si adauga ciupercile si prazul in tigaie, lasandu-le sa se inmoaie, cam 4-6 minute.
Adauga vinul si lasa-l sa scada, aproximativ 1 minut. Amesteca supa si amidonul intr-un bol si adauga-le in tigaie, pana cand sosul se ingroasa. Toarna apoi si smantana si mustarul in sosul cu ciuperci si asezoneaza cu sare si piper.
Opreste focul si toarna sosul cu ciuperci si praz peste bucatile de piept de pui prajite. Garniseste totul cu patrunjel proaspat.