Aceasta reteta de piept de pui cu sos gorgonzola imbina perfect savoarea delicata a carnii de pui cu bogatia si profunzimea gustului sosului de branza.
Ingrediente:
-
1 piept de pui dezosat
-
150 g gorgonzola
-
200 ml smantana de gatit
-
1 lingura parmezan ras
-
Sare, piper, boia de ardei dulce, praf de usturoi (dupa gust)
-
1 lingura ulei
Mod de preparare:
-
Pregatirea pieptului de pui:
-
Taie pieptul de pui in doua sau in felii mai subtiri, pentru o gatire uniforma.
-
Asezoneaza carnea cu sare, piper, boia de ardei dulce si praf de usturoi.
-
-
Gatirea carnii:
-
Incinge o tigaie cu 1 lingura de ulei la foc mediu.
-
Prajeste pieptul de pui timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, pana devine auriu si bine patruns.
-
Scoate puiul pe o farfurie si acopera-l pentru a-l pastra cald.
-
-
Prepararea sosului:
-
In aceeaai tigaie, adauga smantana de gatit si las-o sa se incalzeasca la foc mic.
-
Adauga gorgonzola rupta in bucati si amesteca pana se topeste complet.
-
Incorporeaza parmezanul ras si amesteca bine, lasand sosul sa se ingroase usor.
-
-
Asamblarea preparatului:
-
Pune puiul inapoi in tigaie si toarna sosul peste el.
-
Lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute, astfel incat puiul sa absoarba aromele sosului.
-
-
Servire:
-
Serveste puiul fierbinte, alaturi de garnituri precum cartofi piure, orez sau legume sotate.
-
Poti presara deasupra putin parmezan suplimentar pentru un plus de savoare.
-
Pofta buna!
Sursa: www.bucataras.ro
Sursa foto: freepik