Pui cu spanac si ciuperci

/ / Modificat: 2025-01-20
Pui cu spanac si ciuperci

Spanacul este renumit atat pentru proprietatile sale, cat si pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorita aportului de vitamine si minerale. Afla mai jos o reteta gustoasa de spanac - pentru a te bucura de valorile sale nutritive.

Ingrediente:

Pentru pui:

  • 15 g unt

  • 1 strop de ulei de masline

  • 3 pulpe de pui

  • Sare, piper, cimbru (dupa gust)

  • 100 ml apa

Pentru sos:

  • 15 g unt

  • 1 strop de ulei de masline

  • 1 esalota, tocata fin

  • 500 g ciuperci champignons, feliate

  • 250 g spanac proaspat (sau congelat)

  • 400 ml smantana vegetala (din orez)

  • Sare si piper (dupa gust)


Mod de preparare:

  1. Gatirea puiului:

    • incingeti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mare.

    • Condimentati pulpele de pui cu sare, piper si cimbru.

    • Rumeniti pulpele pe toate partile pana capata o crusta aurie.

    • Adaugati 100 ml de apa, acoperiti tigaia cu un capac si gatiti la foc mic timp de 25-30 de minute, pana cand pulpele sunt bine patrunse. Scoateti puiul si pastrati-l la cald.

  2. Prepararea sosului:

    • in aceeasi tigaie, adaugati untul si un strop de ulei de masline.

    • Caliti esalota tocata fin timp de 2-3 minute, pana devine translucida.

    • Adaugati ciupercile feliate si gatiti pana ce lichidul lasat de acestea se evapora si devin aurii.

    • incorporati spanacul. Daca folositi spanac congelat, decongelati-l inainte si stoarceti-l bine. Gatiti pana ce frunzele sunt fragede.

    • Turnati smantana vegetala si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, ajustand dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mic 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa usor.

  3. Asamblarea:

    • Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie, acoperindu-le cu sosul de ciuperci si spanac.

    • Lasati totul sa se incalzeasca la foc mic timp de 5 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda.

  4. Servire:

    • Serviti preparatul cald, alaturi de o garnitura precum orez, piure de cartofi sau paine proaspata.

Pofta buna!

Sursa: www.petitchef.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Spanac Spanac alimentatie Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre