Spanacul este renumit atat pentru proprietatile sale, cat si pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorita aportului de vitamine si minerale. Afla mai jos o reteta gustoasa de spanac - pentru a te bucura de valorile sale nutritive.
Ingrediente:
Pentru pui:
-
15 g unt
-
1 strop de ulei de masline
-
3 pulpe de pui
-
Sare, piper, cimbru (dupa gust)
-
100 ml apa
Pentru sos:
-
15 g unt
-
1 strop de ulei de masline
-
1 esalota, tocata fin
-
500 g ciuperci champignons, feliate
-
250 g spanac proaspat (sau congelat)
-
400 ml smantana vegetala (din orez)
-
Sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare:
-
Gatirea puiului:
-
incingeti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mare.
-
Condimentati pulpele de pui cu sare, piper si cimbru.
-
Rumeniti pulpele pe toate partile pana capata o crusta aurie.
-
Adaugati 100 ml de apa, acoperiti tigaia cu un capac si gatiti la foc mic timp de 25-30 de minute, pana cand pulpele sunt bine patrunse. Scoateti puiul si pastrati-l la cald.
-
-
Prepararea sosului:
-
in aceeasi tigaie, adaugati untul si un strop de ulei de masline.
-
Caliti esalota tocata fin timp de 2-3 minute, pana devine translucida.
-
Adaugati ciupercile feliate si gatiti pana ce lichidul lasat de acestea se evapora si devin aurii.
-
incorporati spanacul. Daca folositi spanac congelat, decongelati-l inainte si stoarceti-l bine. Gatiti pana ce frunzele sunt fragede.
-
Turnati smantana vegetala si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, ajustand dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mic 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa usor.
-
-
Asamblarea:
-
Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie, acoperindu-le cu sosul de ciuperci si spanac.
-
Lasati totul sa se incalzeasca la foc mic timp de 5 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda.
-
-
Servire:
-
Serviti preparatul cald, alaturi de o garnitura precum orez, piure de cartofi sau paine proaspata.
-
Pofta buna!
Sursa: www.petitchef.ro
Sursa foto: freepik