Retetele din carne de pui au avantajul de a se pregati foarte repede si nu sunt deloc pretentioase, spre deoasebire de alte tipuri de carne. Puiul grecesc este aromat si foarte gustos.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
600 g piept de pui/ sau pulpe dezosate
1 lingurita rasa de radacina de ghimbir
1 lamaie (zeama)
2-3 linguri ulei de masline
2 lingurite oregano uscat
frunze busuioc (optional)
Mod de preparare
Pregateste o marinata din zeama de lamaie, amestecata cu uleiul de masline, oregano uscat, cateii de usturoi si ghimbir.
Lasa pieptul de pui in acest sos, minim doua ore, la frigider.
Taie puiul fasii si prajeste-l intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Serveste puiul grecesc cu garnitura de legume si branza feta, la cuptor sau sos tzatziki.
Optional, poti decora puiul cu frunze de busuioc.
Tipul bucatariei
Greceasca