Puiul haiducesc este un preparat foarte gustos, cu sos de rosii, smantana si verdeata proaspata.
Timp de preparare
80 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pui intreg (1,5-1,8 kg)
100 ml ulei de floarea soarelui
5 rosii coapte
200 ml vin alb demisec
100 g smantana
sare
piper
patrunjel tocat
Mod de preparare
Curata puiul si spala-l bine, apoi presara peste el sare si aseaza-l intr-o tava cu ulei la cuptor.
Dupa 15 minute poti adauga vinul. In timpul frigerii ai grija sa stropesti puiul cu sosul format.
Rosiile spalate le cureti de pielite si seminte, apoi le tai marunt si le pui la fiert, circa 10 minute. Dupa ce puiul este bine patruns, il scoti din cuptor si ii scoti oasele. Portioneaza puiul.
Sosul de rosii format se amesteca cu zeama din tava si cu smantana, apoi se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 10 minute.
Aseaza puiul pe un platou, apoi acopera-l su sosul de rosii si smantana si presara verdeata peste el.
Tipul bucatariei
Internationala