Pui haiducesc

/ / Modificat: 2012-09-28
Pui haiducesc

Puiul haiducesc este un preparat foarte gustos, cu sos de rosii, smantana si verdeata proaspata.

Timp de preparare

80 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 pui intreg (1,5-1,8 kg)

100 ml ulei de floarea soarelui

5 rosii coapte

200 ml vin alb demisec

100 g smantana

sare

piper

patrunjel tocat

Mod de preparare

Curata puiul si spala-l bine, apoi presara peste el sare si aseaza-l intr-o tava cu ulei la cuptor.

Dupa 15 minute poti adauga vinul. In timpul frigerii ai grija sa stropesti puiul cu sosul format.

Rosiile spalate le cureti de pielite si seminte, apoi le tai marunt si le pui la fiert, circa 10 minute. Dupa ce puiul este bine patruns, il scoti din cuptor si ii scoti oasele. Portioneaza puiul.

Sosul de rosii format se amesteca cu zeama din tava si cu smantana, apoi se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 10 minute.

Aseaza puiul pe un platou, apoi acopera-l su sosul de rosii si smantana si presara verdeata peste el.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Pui Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre